Mac работи с Вашите неща.

Без значение дали са файлове от вашия PC компютър, цифровата Ви камера, безжичната мрежа която Ви отне часове за конфигуриране, дори вашето копие на Windows - Mac работи прекрасно с това.  

Работи с вашите PC файлове.

Mac работи с файловете които вече имате - Microsoft Office документи, снимки, MP3-ки, ZIP файлове, и още. Можете да посещавате любимите си сайтове или да използвате електронна поща без проблеми.

Отваряте PC файловете си.

Files

Ако се местите на Mac можете лесно да вземете и файловете си със Вас. Mac OS X идва с вградена поддръжка за повечето стандартни типове файлове, например .doc, .xls, .mp3, .jpg, и .pdf. И можете да преглеждате Word, Excel, и PowerPoint документи дори да нямате инсталиран Microsoft Office за Mac. Просто изберете файла, натиснете Space bar, и Quick Look - вградена екстра на Mac OS X - ще визуализира документа на екрана Ви.

 

Получете помощ при преместването.

Ако идеята да прехвърлите всичките си файлове на Mac Ви изглежда обезсърчително, възложете на някой друг да направи това за Вас. Когато закупувате Mac от NovMak.com, специалист може да трансферира всичките Ви файлове и информация от вашият PC компютър. Просто поръчайте One to One услугата и ние ще се погрижим Вашите файлове да отидат точно където им е мястото.

Достъп до е-мейл.

За разлика от Windows, Mac OS X Yosemite включва и е-мейл програма. Нарича се Mail, и предоставя автоматична настройка на популярни е-мейл услуги като Gmail, Yahoo! или AOL. Mail дори поддръжа Microsoft Exchange Server, нещо което PC не може да направи освен ако не закупите допълнителен софтуер (на висока цена). С Mail можете да използвате всичките си акаунти - POP3 и IMAP - на едно място. А настройката е бърза и лесна. В повечето случай всичко което трябва да направите е да въведете е-мейл адреса и паролата си, това е всичко!

Трансферирайте дори Bookmarks.

Safari, уеб браузъра който идва с всеки Mac Ви позволява да импортирате bookmarks от вашият PC компютър. Веднъж в Safari, можете да ги организирате както желаете. Дори можете да ги преглеждате с Cover Flow, точно както преглеждате музиката си в iTunes.

Съвместим е с Вашите устройства.

Почти всяко устройство което се свързва с USB, аудио кабел или Bluetooth безжична технология ще работи с Mac. Можете да използвате тези устройства още от момента в който ги включите.

Използвайте периферните си устройства.

Peripheral devices

Преминаването към Mac не означава че трябва да спрете да използвате този страхотен принтер или невероятните си тонколони. Същото се отнася и за цифровата Ви камера, външния хард диск, клавиатурата и двубутонната мишка. Включете устройството и Mac OS X намира необходимия драйвер за Вас. Такаче направо можете да започнете да използвате устройствата.

Свържете се с всяка мрежа.

Свързването с Wi-Fi мрежа, дори с Windows мрежа, при Mac не изисква практически никаква работа. Това е така защото Mac моментално разпознава безжичните мрежи в района. А свързването с мрежа става с два клика. Не е нужно да преконфигурирате настройки или да следвате сложни инструкции за да се свържете с мрежата вкъщи, на работа, в училище или в любимото Ви кафене. Вашият Mac дори помни мрежите с които сте се свързвали и автоматично Ви свързва отново когато сте в обхват.

Работи с Microsoft Office.

Microsoft Office е достъпен за Mac, което значи че можете да използвате Word, Excel и PowerPoint както винаги.

Създавайте и споделяйте Word, Excel и PowerPoint файлове.

MS Office files

С Microsoft Office за Mac можете да създавате Word документи, Excel таблици и PowerPoint презентации на Mac по същия начин по който го правите на PC. И ако някой с PC Ви изпрати файл, можете да го отворите, да правите промени и да го изпратите обратно знаейки че всичко ще изглежда както трябва.


 

Работи с Windows и Windows приложения.

Mac and Windows

Не позволявайте на това Windows приложение да ви държи в плен на PC. Mac работи с Windows, такаче можете да използвате Windows приложения когато имате нужда.

Продължавате да използва специализирания си софтуер.

Ако използвате софтуер който не е наличен за Mac - инструмент за управление на база данни като Microsoft Access, или любимата си PC игра, или специална програма - това е ОК. Можете да инсталирате Windows на Mac и да използвате тези приложения.